Fotoreportaže

Na sevniškem gradu

DSCF9240 - Kopija

V prednovoletnem času je tudi sevniški grad v polno dihal. Številne prireditve, ki so bile pripravljene tako za otroke, kot tudi za odrasle so marsikoga popeljale v čarobni božično novoletni svet. Še posebej dragocena pa je bila prireditev predstavitve gradu v četrtek 28. decembra, ki je bila kot zahvala za vestno delo članom organov planinskega društva Lisca Sevnica. V uvodnem kulturnem programu smo bili deležni predstavitve gradu skozi čas v besedi vodiča g. Cirila Dolinška –Cilija s slikovno projekcijo in obogateno kuliso predstavnikov sevniške grajske gospode v svečani srednjeveški opravi. Zvokovno pa je v živo dodal dušo prireditvi sevniški kitaristični virtuoz g. Zoran Košir z izborom skladb iz zgodovinskih obdobij gradu. Svoj božično-novoletni blagoslov je prispeval tudi salzburški msg. Josephino Terasini, kot predstavnik nekdanjih lastnikov gradu. Ob koncu pa smo bili deležni še pozdrava in dobrih želja dedka Mraza.

Sledil je voden ogled prostorov gradu in predstavitev nekaterih dejavnosti v gradu, od katerih je še posebno pozornost vzbudil srednjeveški ples grajske gospode ter  g. Bernard Pungerčič s predstavitvijo lutkovnega kotička in zvrsti lutk , ki so last Grajskega lutkovnega gledališča, ki ga vodi njegova žena. Seveda pa ni manjkal še zaključek v nekdanji grajski ječi, sedaj izvirno urejeni vinoteki ob zvokih lepih melodij miss Panonike harmonike Natalije Hočevar. Zasluge za polno dejavnosti v gradu gredo vsekakor tudi KŠTM Sevnica in pooblaščenemu skrbniku gradu g. Roku Petančiču ter dobri volji članov društva Sevniški graščaki.

Kočevsko

012IMG 4413

Z Vinkom Šeškom sva pripravila reportažo s sobotnega zahvalnega izleta na Kočevsko. Bili smo v Ribnici (pri posodarju Jakliču in na Škrabčevi domačiji), v Kočevju na gozdni učni poti Rožni studenec, ter v planinski Koči pri jelenovem studencu - v pravi zimi.

Več fotografij je tukaj ter tukaj.Gradiška tura

DSCN5034.JPG

Sobotni mladinski izlet v neznano (Gradiška tura), 24. 11. 2012


Planinsko društvo Lisca Sevnica