Fotoreportaže

V neznano, 24.11.2018

zemljevid1

Sobotni izlet Planinskega društva Lisca Sevnica je tokrat potekal v neznano. 22 udeležencev in udeleženk nas je od Radeč naprej, ko so na avtobus stopili še zadnji, ugibalo, kam gremo. Predlagali smo vse mogoče: od Boča do Limbarske gore, uganila pa sta dva, ki sta povedala Partizanski Vrh ali Sveta Planina in si s tem pridobila društveni kapi.

Peljemo se do Rimskih Toplic, preko Marnega in Hrastnika do Trbovelj, kjer izstopimo pod podružnično cerkvijo svetega Miklavža. Začnemo se vzpenjati po strmi poti preko travnika in skozi gozd: lepo je počiščena in ponekod so vsekane stopnice. Malo po cesti, Bredina stezica nas popelje v gozd, potem pa hodimo spet po cesti do naselja Klek. Malo moramo počakati, ker Dom Tončke Čeč odpirajo šele ob devetih, potem pa si v lepo urejenem lokalu privoščimo kavo ali čaj. 

Hojo nadaljujemo po cesti, kmalu za zavijemo na Pot čez borovce: v strmino, kjer so delovanje hudournikov na nekaterih mestih omilili z jezovi. Nekaj časa hodimo po zelo ozki stezi, kjer nas skozi meglo poskušajo doseči sončni žarki. Ko stopimo na vrh Tabor, se nam odpre pogled na morje megle med hribi. Ozek greben je to, mi pa se spustimo do travnikov v bližini Planinske vasi, kjer so še vedno zaplate snega. Na vse strani se nam kažejo hribi, ki pa jih počasi zakriva megla. Začnemo se spet dvigati med nekaj počitniškimi hišicami, potem pa strmo v hrib mimo zemeljskega plazu in travnika, po katerem so krave na paši shodile nešteto poti. Pod potjo opazimo spomenik preminulemu prijatelju nogometašu, nad njo pa se nam kmalu pokaže cerkev Imena Marijinega s pokopališčem in z obnovljenim zvonikom, ki je ločen od ostale zgradbe. 

Planinsko društvo Lisca Sevnica