Fotoreportaže

Sv. Ana and Ribnico

00029377


25. novembra smo imeli člani PD Lisca izlet v neznano. Obiskali smo Sv. Ano nad Ribnico. Po lepo urejeni Ribniški naravoslovni poti smo obiskali prijazno planinsko kočo, kjer so nas sprejeli prijazni domačini. Tudi rasgledišče - stene sv. Ane smo obiskali. Zaključek pa je bil na turistični kmetiji Oblak.

Darinka in Janko sta zopet pripravila zanimiv izlet.

Vinko

Pohod ob občinskem prazniku 2017

00028234

Tudi slabo vreme ni oviralo članov PD Liscsa, da se ne bi prijetno počutili na pohodu in pozneje na srečanju ob občinskem prazniku.

Vinko


Delovno-čistilna akcija na Lisci

Akcija 15

Hladen, a sončen dan, nas je ponovno združil na Lisci s skupnimi cilji izvesti več potrebnih ureditev in očistiti našo Lisco. V Planinskem društvu Lisca Sevnica vsako leto poskrbimo za več delovnih in čistilnih akcij, s katerimi poskrbimo za naše objekte, Lisco, planinske poti in še marsikaj postorimo za skupno dobro. Ena večjih akcij je potekala tudi v torek, 31. oktobra, ko se nas je na Lisci zbralo šestnajst »reformatorjev«. Po jutranjem okrepčilu smo si razdelili delo in zavihali rokave. Dame so očistile celotno območje od skrajnega zahodnega roba Lisce do t.i. Male Lisce, moški pa smo se lotili fizično težjih opravil. Pospravili smo stare dotrajane klopi, ki so jih obiskovalci Lisce raznosili na razne točke po območju Lisce, odstranili smo neuporabljene koše za frizbi golf, požagali in odstranili odvečno grmičevje nad asfaltiranim igriščem, popravili koše za odpadke pri piknik prostorih ter z zaščitno barvo prebarvali vse tri piknik prostore. Prebarvali smo tudi ograji (1) nad asfaltiranim igriščem in (2) ob otroških igralih. Nekatere manj dotrajane klopi smo razžagali za drva, pri spravilu so po čiščenju pomagale tudi dame, bolj dotrajane klopi pa smo zakurili skupaj z odvečnim grmičevjem. Na priljubljenih razglednih točkah (1) na vrhu Lisce in (2) na njenem zahodnem vrhu smo namestili nove klopi. Odstranili smo dotrajana ležišča in uredili skladiščne prostore v garažah nekdanje depandanse. V Jurkovi koči smo nadaljevali z sanacijskimi deli v sanitarijah, umivalnici in tuširnici. Razšli smo se zadovoljni in veseli, da smo z izvedbo akcije zopet pripomogli k lepšem izgledu, uporabnosti in čistoči naše Lisce za vse obiskovalce, ki so tudi med akcijo v zelo velikem številu prišli na Lisco. 

Planinsko društvo Lisca Sevnica