Fotoreportaže

OŠ planinski izlet na Bohor

OŠ planinski izlet na Bohor, 20.10.2012

Za prvi izlet v letošnjem šolskem letu smo se odločili, da ga izpeljemo na Bohor. Tudi vremenska napoved je napovedovala sončno in nasploh idealno vreme. Prva skupina se je zbrala v Tržišču ob pol osmih. Od tam smo se odpeljali v Sevnico in tam pobrali še preostale udeležence izleta ter se odpeljali v smeri Senovega. V bližini vasi Jablanica smo parkirali avtobus in se, tako kot se za planince spodobi, odpravili peš na vrh. Pot nas je vodila skozi pisan jesenski gozd in čez lepe porjavele travnike. Med hojo smo naredili 3 postanke, ki smo jih porabili predvsem za pitje. Po približno 2 urah hoje smo prispeli na vrh. Na vrhu smo se zadržali kar nekaj časa, saj nas je vseskozi nežno božalo sonce. Na vrhu smo si vzeli tudi čas za malico in čaj. Po daljšem počitku smo se odpravili v dolino. Prvotni načrt, da bi se vrnili mimo partizanske bolnice, je »padel v vodo«, saj je bila tam pot preveč blatna. Tako smo se vrnili po poti, po kateri smo se vzpeli na vrh. Med spuščanjem smo naredili dva postanka za pijačo. Za spust smo porabili uro in pol. Prvi izlet v tem šolskem letu je uspel v polni meri. Imeli smo 24 prijavljenih in tudi udeleženih mladih planincev, kar je zelo vzpodbudno. Mislim, da je k temu pripomogla tudi vremenska napoved, ki je bila res idealna in se je tudi uresničila. Vreme je bilo res fenomenalno, kar lahko vidite tudi na fotografijah (klikni).

Srbija 2012

VS058059


45 planincev našega društva in sosednjih društev je obiskalo v dveh dneh (20. in 21. oktobra) Srbijo. V soboto smo spoznali Deliblatsko peščaro, v nedeljo pa Fruško goro.

fotografije: Vinko

Fotogalerija je tukaj...

Kupljenik

IMG 0077

Sobotni izlet PD Lisca na Kupljenik pri Bohinjski beli in na Babji zob na Jelovici. Fotografirala sta Ljubo Motore in Vinko Šeško.

Fotogalerija je tukaj...

Planinsko društvo Lisca Sevnica