Fotoreportaže

Na Visu

VS025106

21., 22. in 23 oktobra smo obiskali planinske prijatelje na Visu. Bilo je prijetno druženje s spoznavanjem njihovih planinskih poti in znamenitosti.

Lepa hvala Darinki, Jankotu, Tinetu in drugim zaslužnim za ta lep izlet, še posebej hvala Željku in njegovi skupini viških planincev.

fotografije: Vinko Šeško

Kliknite tukaj za ogled fotogalerije...

Čiščenje vodovodnega sistema Lisca

IMG_2363

Danes, 24.10.2011, smo, vsaj upam, uspešno očistili in s klorom dezinfecirali vse tri rezervoarje na Lisci in Selah.

fotografije: Rok Petančič

Kliknite tukaj za ogled fotogalerije.

Severovzhodni raz Jalovca

Mogočni Jalovec se s svojimi impozantnimi 2645 m višine dviguje nad dolino Tamar v Julijskih alpah. Med ljubitelji planin velja za zahtevnejšo goro od prvaka Triglava. Zato ni čudno, da s svojo silhueto krasi tudi uradni grb Planinske zveze Slovenije. Bolj kot gora pa je alpiniste vedno zanimal Severovzhodni raz, ki loči Jalovčevo severno in vzhodno steno in je iz doline zelo dobro opazen.

Kot se za to uživaško dejavnost spodobi sva se do koče v Tamarju podala dan prej. Na koči sva prespala in se ob 7. uri podala do vznožja gore. Vreme nama je odlično služilo. Spodnji del gore nisva plezala po običajni smeri, ampak - kot se za prave avanturiste spodobi - sva prve »cuge«« vlekla malo po svoje. Po uri plezanja sva stala pred razom, ki pa od blizu ni tako očiten kot iz doline. Celotno smer plezaš malo po severni steni malo po vzhodni strani gore. Znamenitost tega raza je slavna Comicijeva prečka, seveda slavna zaradi slavnega alpinista tridesetih let prejšnjega stoletja. Najtežja preizkušnja pa te čaka tik pred vrhom, preden izplezaš na trave in sistem poličk, po katerih direktno dostopiš na vrh Jalovca. Vrh sva dosegla v megli. Sestopila sva čez Kotovo sedlo in Jalovški ozebnik nazaj do koče.  

Dobrač

VS024783

Na sobotni avtobusni izlet nas je v oktobru Darinka popeljala na Dobrač, od koder smo v zimski idili občudovali tudi naše čudovite gore.

foto: Vinko

Klikni tukaj za ogled fotografij 

Zima

Med tem, ko moja gospa pospravlja kočo, midva z Matejem zlagava drav v drvarnico, za zimo, ki baje bo huda.

L.p.

Planinsko društvo Lisca Sevnica