Fotoreportaže

Od Debenca do krompirja...

VS150411


Sobotni planinski izlet z Debenca v Mokronog na festival praženega krompirja, kjer smo imeli tudi svoj "štant".

Vinko

Vandrovski tabor 2015

VS149304


Vandrovski planinski tabor je bil v Slatni od 23. do 28. avgusta 2015. V nedeljo 23. avgusta smo v lepem vremenu obiskali Malo Ponco. V ponedeljek 24. avgusta nas je pred obljubami vremenarjev ob obisku Špika Hudih polic pregenjal dež. Popoldan smo ob prekinitvi dežja obiskali Ingota. V torek smo zopet iskoriščali prekinitve deževja in obiskali Zelence in Malo Pišnico, popoldan pa še Mangartska jezera V sredo 25. avgusta smo se glede na želje in sposobnosti razdelili. Udarna skupina je iz planine Perkol odšla na Špik Hude police in po poti Leva na Poliški Špik. Sam sem ves dan užival in fotografiral ter osvijil Špik Hude police. Ena skupina pa je bila na Tromeji. V četrtek smo odšli na Krnska jezera. Ena skupina je osvojila V. Babo ostali pa smo se zadovolili z okolico lezera. Zadnji dan v petek 28. avgusta smo pričakali sončni vzhod na Mavrincu in osvijili še Kumlehovo glavo. Za dobro počutje 11 udeležencev  je kot običajno poskrbela Milka z odlično hrano.

Vinko

Iran

VS145989


Vandrovci PD Lisca smo se priključili skupini hribovsko orjentiranemu potovanju v Iran. V štirinajstih dneh  ( od 27. 7. do 10. 8. 2015 ) smo videli mnogo zanimivosti Irana.

Vinko

Triglav 2015

20150822 162850

V Klubu vodnikov smo se odločili, da znova popeljemo člane PD Lisca Sevnica na našega očaka - Triglav. Predzadnji avgustovski vikend nas je razveselil z sončnim vremenom, mi pa smo se s Pokljuke bolj ali manj poskočno mimo Vodnikovega doma ter Planike podali na vrh. Kar 40 planincev, članov našega društva,  je ta vikend stalo ob Aljaževem stolpu, od tega 17 prvič. Zato je bil krst neizbežen, vodniki pa precej usmiljeni do zadnjih plati »prvopristopnikov«. Nekateri mimo Kredarice, drugi pa po že znani poti, smo se vrnili na Pokljuko, kjer nas je čakal avtobus.

In še zanimivost oz. nasvet:

  1. Na Triglav lahko splezaš tudi, če imaš na eni nogi dve številki manjši čevelj kot na drugi. Preverjeno!
  2. Šoferje avtobusa imej vedno na očeh, ker radi zamujajo oz. se pasejo po planinah.

Veseli smo, da nam je uspel vzpon na naš najvišji vrh! Nekaterim planincem  velika in zato malo počasnejša skupina sicer ni bila najbolj všeč, mi pa smo pri vzponu in sestopu mislili predvsem na varnost. Ki pa z naglico ni vedno v najboljših odnosih …


Planinsko društvo Lisca Sevnica