Fotoreportaže

Na Lisci je dogajalo...

IMG 0317

26.9. dopoldan na Lisci. Zaključevali so dela na vodohranu na vrhu Lisce, čistili cevovod na Zdole in kot kaže je potem prvič pritekla voda na vrh Lisce iz novega črpališča.

Tudi obe stezi - potki od Jurkove koče na vrh sta vzorno urejeni in pripravljeni na pohodnike. Vse čestitke izvajalcem. Na Tončkovem domu pa so delavci Termoglasa zamenjevali okna v pritličju.

Lisca je bila lepo urejena in priprvljena na slovesnost v soboto!


V soboto pa smo bili ves čas v nagravžno hudi megli. Kljub temu so izvedli veliko reševalno vajo (gasilci, civilna zaščita, Zdravstveni dom, policija). Žal je odpadlo gašenje požara s helikopterjem in tudi videli z vrha Lisce nismo dobesedno ničesar. Na koncu smo slovesno odprli še novo pridobitev - nov vodovod in širokopasovno omrežje (napeljan optični kabel).

Za konec pa pojedli vsak eno veliko porcijo čudovitega pasulja!!!!!!!!!!!!!

Ljubo je naredil fotogalerijo, ki jo lahko vidite tukaj.

Zaključni tečaj markacistov PZS na Lisci

Markacisti-PZS-tecaj-Lisca-14-9-2013-skupinska

Na Lisci je preteklo soboto, 14. 9. 2013, potekal zaključni tečaj markacistov Planinske zveze Slovenije. Sodelovalo je 28 pripravnikov za markaciste iz cele Slovenije ter štirje inštruktorji PZS, ki so izvedli teoretični del v Tončkovem domu na Lisci, po teoretičnem delu pa so se udeleženci tečaja razdelili v tri skupine. Prva skupina je odšla v Jurklošter in markirala planinsko pot do Lisce. Drugi dve skupini sta odšli z Lisce čez skalce na planinsko pot proti Cirju urejevat zemeljska dela, odvodnjavanje, stopnice in protierozijsko zaščito. Tako je najbolj strma planinska pot na Lisco iz Cirja pohodnikom še bolj prijazna in urejena. Aktivno smo sodelovali smo tudi markacisti iz PD Lisca Sevnica.

Po zaključni analizi so vsi uspešno opravili zaključni tečaj ter prejeli značke in potrdila, tako da so postali samostojni markacisti. V PD Lisca Sevnica skrbimo za okoli 180 km planinskih poti, pretežno na območju Občine Sevnica in trudili se bomo, da bodo urejene in markirane tudi v prihodnje.

Med Dolami in Šentrupertom

IMG 6981

Danes, 15.9.2013, smo bili na nedeljskem pohodu na otovanju med Šentrupertom in Dolami pri Litiji, natančneje ob potoku Bena ter na domačiji medved v Suhadolu. Vrteli smo se okoli oglarskih potov in videli čudovit slap Bena. Na poti nazaj k avtu pa na eni domačiji še izredno zanimive kamne, prikotaljene iz bližnje okolice. Morda so vulkanskega izvora, morda pa je njihov izvore še bolj skrivnosten.

Fotografije: Ljubo Motore (klikni na fotografijo za ogled galerije.)

Ferski otoki in Islandija

VS084381

Vandrovci PD Lisca in MDO Zasavja smo od 8. avgusta do 2. septembra vandrali po Ferskih otokih in Islandiji. Potovali smo z Vebrovim pootovalnim avtobusom.

Bilo je prijetno druženje in veliko uživanja v teh čudovitih deželah.

Foto Vinko (klikni na fotografijo za ogled fotogalerije)

Monošter

P1010039

7. septembra smo se planinci podali na Madžarsko. Pohodniki smo avtobus zapustili v kraju Trvdka in pešačili po gozdni učni poti do Tromejnika in nazaj. Naša ekipa za praženje krompirja pa se je odpeljala naprej na Madžarsko v kraj Monošter, kjer so pražili krompir,kateri se je tudi nam zelo prilegel. Ekipa prejme tudi pisno priznanje za sodelovanje.

Darinka Avguštin


Lisca poje 2013

IMG 6745

Fotografije: Ljubo Motore (klikni na fotografijo za ogled fotogalerije)

Planinsko društvo Lisca Sevnica