Fotoreportaže

Lisca poje 20122

SDC15138


Lisca je ponovno zapela! 

Lisca, biser v ogrlici vzpetin Posavskega hribovja, je bila v nedeljo, 9. 9. 2012, zopet v znamenju veselega druženja ljubiteljev planin in petja, saj sta Planinsko društvo Lisca Sevnica, pod okriljem katerega deluje Planinska pevska skupina Encijan, in Tončkov dom na Lisci v sodelovanju z drugimi organizatorji pripravila že 10. tradicionalno prireditev »Lisca poje 2012«. S krajšo slovesnostjo smo počastili številne društvene obletnice, saj se jih je v tem letu zvrstilo kar nekaj. Tako med drugim letos mineva 110 let od otvoritve Jurkove koče na Lisci, pred 10 leti smo ponatisnili knjigo Blaža Jurka »Moje dogodivščine«, pred 80 leti je bila otvoritev prvega planinskega doma na Lisci, ki so jo postavili planinci Posavske podružnice Slovenskega planinskega društva in  je stala na mestu današnjega Tončkovega doma. Spomnili pa smo se tudi 60-letnice velike otvoritve sedanjega Tončkovega doma in obnovljene Jurkove koče. V kulturnem programu je nastopilo in zapelo deset pevskih skupin, med njimi Planinska pevska skupina Encijan, ki letos praznuje 10 let delovanja, Boštanjski prijatelji, MePZ Prijatelji Društva upokojencev Sevnica, ŽPZ KUD Ljubečna, MePZ Lisca Sevnica, MePZ Plastoform Šmarješke Toplice, Društvo ŽPZ Laško, pevska skupina Rosa iz Zabukovja, članice Društva podeželskih žena Pod Gorjanci ter glasbena skupina Stari časi iz Rimskih Toplic. Sledil je ogled fotografske razstave utrinkov z Lisce in fotografije ostalih društvenih dogodkov. Zbrane so nagovorili predsednik PD Lisca Sevnica Rok Petančič, direktorica KŠTM Sevnica Mojca Pernovšek ter župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk, prireditev pa je spretno povezoval Ciril Dolinšek. Ob tej priložnosti smo članom Planinske pevske skupine Encijan čestitali za lep jubilej ter jim podelili priložnostna darila, kakor tudi gospodarju Jurkove koče Vinku Govekarju. Prijetno popoldne se je nadaljevalo ob zvokih ansambla Sijaj.

Pohorje v dežju

VS055129


Na septemberskskem planinskem izletu na Pohorje, smo lahko uživali v tako težko pričakovanem dežju. Bilo je vseeno lepo.

Popoldan smo poskušali pražen krompir na festivalu v Mariboru, kjer so nas presenetili s kvaliteto na našem planinskem kiosku, pa tudi sicer je bilo kljub dežju živahno.

foto Vinko

... Še več fotografij pa si lahko ogledate tukaj in na Vinkovi spletni galeriji, filme pa na https://www.youtube.com/user/Seskov ...

Planinsko društvo Lisca Sevnica