Fotoreportaže

Športni dan


Pot nas je vodila čez sveti Rok, do Lamperč napej do vasi Žabjak, kjer smo po grebenu prišli do Florjanske ulice in nazaj v šolo.

L.p. Vinko

Posadili smo drevo

VS024004

Ob prtijetnem druženju smo planinci PD Lisca pri Darinki in Jankotu na Njivicah ob sodelovanju Zavoda za gozdove in Kozjanskega parka posadili drevo.

foto: Vinko

Kliknite tukaj za ogled fotografij... 

Lisca poje 2011

IMG_9538

Oglejte si fotoreportažo letošnje prireditve Lisca poje.

Fotografije: Ljubo Motore

Kliknite tukaj za več fotografij...

Na Gorjancih

VS023696

Sobotni avtobusni izlet po E7 na Gorjance je pripravil Jože Prah ob pomoči domačinov. Predstavili so nam naravne znamenitosti in zgodovino ter bajke tega območja, poučili so nas tudi o oglarjenju in polharjenju.

foto Vinko

Klikni za več fotografij...

Festival praženega krompirja

P1000630 (640 x 480)

V organizaciji Planinskega društva Lisca Sevnica smo se v soboto 3. septembra udeležili 11. svetovnega festivala praženega krompirja v avstrijski vasi Ludmannsdorf (slovensko Bilčovs) v dolini Rosental na Koroškem. Festival postaja vsako leto večja vsesplošna turistična prireditev. Na več kot petdesetih stojnicah so kuharske sposobnosti s krompirjem preizkušale številne ekipe iz raznih evropskih držav, večina pa iz Slovenije. Kar na treh stojnicah smo se predstavili Sevničani in sicer:  Planinskega društva Lisca Sevnica, Društvo ljubiteljev praženega krompirja iz Loga pri Boštanju in Loški zeliščarji. Iz Radeč pa Društvo motoristov KETNA in Turistično društvo Radeče, manjkali pa niso niti Šentjernejčani s svojo odlično maskoto – petelinom. Za vseh pet tisoč obiskovalcev, kolikor naj bi jih bilo, je bilo krompirja dovolj v najrazličnejših izvedbah in okusih. Tudi domačini, ki so v večini slovensko- govoreči, so bili zelo ponosni na prireditev z večinsko slovensko udeležbo. Manjkalo pa ni tudi celovške gospode.

Krn, avgust 2011

2

Od 25. do 28. avgusta so Janko, Tože in Tone spremljali naše planinske prijatelje na Krn.

foto Vinko in Janko

Kliknite tukaj za več fotografij...

Planinsko društvo Lisca Sevnica