Fotoreportaže

Prokletije

Albanija1


Sevniški planinci osvojili Prokletije

Prokletije – gorstvo, podobno našim Julijcem, s svojimi 16.630 ha  kraljujejo kar v 3  državah (Albanija, Črna gora in Kosovo), zato dodajam, da smo od 31. 7. do 6. 8. 2016 osvojili le delček prelepega in še neokrnjenega gorskega sveta Albanije. 

Tone Šeško, planinski vodnik, član PD Lisca sevnica,  in Toni Turizem sta 39 ljubiteljev gora in to ne le matičnega društva, ampak tudi Prekmurce, Zasavce, Primorce, Belokranjce in Ljubljančane popeljala po jadranski magistrali do Podgorice in Rožaja, kjer smo prestopili albansko mejo in začeli pot od Koplika do mesteca Boge. Boge, bolj vas kakor mesto, raztresene hiše, vmes koruzna ali krompirjeva polja, nekaj penzionov. Kulisa tega mesteca so skalnati in grmičasti hribi, za njimi skalnate gore. Sprejel nas je predsednik albanske planinske zveze in nas predal v roke mladega, a izkušenega vodnika Nika. Voznika sta avtobus odpeljala v 80 km  oddaljen kraj, kamor smo prispeli po treh dneh vzponov in spustov. 

Romunija 2016

DSCN2164


Planinski pohodno potovalni tabor v Romuniji od Krpatov do Delta Donave, kateri se je odvijal od 8.-16. Julija 2016. Tabor smo obdelali po programu, bili pozitivno presenečeni nad lepotami,ki smo jih videli in doživeli v Romuniji. Osvojili najvišji vrh Romunije Moldoveanu,vrh Babele, kjer so čudovite sfinge in vrh Omua, se odpeljali proti Črnemu morju  ter stali z eno nogo v Donavi z drugo pa v Črnem morju, kjer so nam delale družbo tamkajšnje krave. Skratka imeli smo se lepo, za kar je tudi zaslužen vsak posameznik. Pri pomoči izvedbe organizacije tudi najlepša hvala agenciji Turizem Prah Toni.

Darinka Avguštin

Planinsko društvo Lisca Sevnica