Fotoreportaže

Na Triglavu

P1000512 (1024 x 576) (640 x 360)

Bilo nas je 62 vsi prišli na vrh Triglava, 22 prvič...

Lp.

Darinka

Več fotografij lahko vidite tukaj...

Bolgarija 2011

bolgarija_2011_thumb

Štirideset planincev Planinskega društva LISCA Sevnica in drugih društev  se nas  je konec julija  udeležila 12- dnevnega planinskega tabora Bolgarija 2011. . Skupaj smo v neto 60 urah prepešačili 71km poti v gorah, premagali 3362m višine. Na poti skozi Srbijo smo obiskali obrat Konfekcije Lisce iz Sevnice v Babušnici. V Bolgariji smo si ogledali znamenitosti Sofije, se povzpeli na 2290m visok Cerni verh na gori Vitoše, obiskali gorsko turistično in smučarsko središče Borovec-, se povzpeli na najvišji vrh Balkana 2925m visoko Musalo v pogorju Rila in obiskali Rilski manastir –UNESCOvo svetovno dediščino. Obiskali smo največje smučarskego središče - Bansko. V gorovju Pirin smo se povzpeli na 2914m visok Vihren. Na Stari Planini pa osvojili še Botev 2376m nad najvišjim slapom v Bolgariji - 120m visokem Rayskem praskalu. Občudovali  smo intenzivno obdelana polja do črnomorskega turističnega Nessebara (Bolgarski Dubrovnik- UNESCova svetovna dediščina). Dva dni smo imeli oddiha na Črnem morju. Nazaj grede pa si ogledali še zgodovinsko mesto Plovdiv (UNESCO) ter znamenitosti Beograda. Prevozili čez 3000km. Glavni organizator in vodja tabora sem bil planinski in turistični vodnik Janez Levstik ob pomoči novosadskega kolega Borivoja Veljkovića in bolgarske predstavnice Marijane Ilieve. Podrobnosti po dnevih na Romaninem blogu.

Lunaši v Polzeli

P1010074

V soboto smo imeli  prijetno srečanje lunaši Slovenije V Polzeli. Pozdravni govor sta imela predsednica DU Polzela, ki so bili organizatorji tega srečanja in podžupan občine Žalec. Nato so nas popeljali na ogled prenovljenega grada Komenda in naprej na hrib Vimperk, od koder je lep razgled na Savinjsko dolino. Popeljali so nas tudi mimo dvorca Šenek, kjer je sedaj Dom upokojencev in naprej do  gostišča pri TROJČKIH, kjer smo imeli večerjo in zaključek pohoda ob zvokih Tonijeve harmonike. Bil je lep pohod. Videli smo, da je Polzela lepo mesto in zgodovinsko bogato.

Lp Darinka

Več fotografij je tule...

Obnova planinskega zavetišča

IMG_6832

Pozdravljeni,

z Ljubotom sva posnela vsak nekaj svojih fotk ob delovno-čistilni akciji. Ljubo je zapisal "Danes je bilo v Zavetišču res živo, kot že nekaj časa ne. Kdo bi si mislil, da je med nami še toliko volje do akcije. Hvala nam vsem! Zavetišče ima novo (notranjo) podobo!"

Še v mojem imenu hvala vsem, ki nesebično porabljate čas, voljo in energijo v našo skupno korist. Veselimo se novih, boljših pogojev za naše delo!

Rok Petančič

Več fotografij je tukaj...

Planinsko društvo Lisca Sevnica