Fotoreportaže

Slatna, delovna akcija

IMGP0483

17. junija smo se na delovni akciji uredili najnujnejše za začetek taborov na Slatni.

Foto: Vinko Govekar

Fotogalerija je tukaj...

Dan planincev

IMGP0443

16. junija smo se udeležili dneva slovenskih planincev v Kranjski Gori.

Foto: Vinko Govekar

Fotogalerija je tukaj...


Potepanje po Krku

VS040640

9. in 10. junija sta nas Darinka in Janko popeljala na dvodnevno potepanje po otoku Krk.

foto Vinko

Več fotografij najdete tukaj...


Irska 2012


20 planincev PD Lisca, Brežice, Bohor, Rimske Toplice in Laško smo v 15 dneh z bivalnim avtobusom obkrožilo Irsko.

Poleg najvišje gore in Sv. Patrica smo obiskali nekaj narodnih parkov in naravnih znamenitosti. Več fotografij je na albumu in na  nekaj filmov na

Vandranje pripravil in fotografiral Vinko

Fotogalerija je tukaj...

Pohod OŠ

P1000979

Pohod se je pričel pri Novaku, do koder smo se pripeljali z avtobusom. Ogledali smo si staro OŠ v Podgorju, katere zgodovino nam je povedal tamkajšni stanovalec Oblak Tone in tudi k čebelnjaku nas je popeljal. Pot smo nadaljevali do Malega Podgorja, kjer je že prijala malica, pot nadaljevali proti Velikemu Podgorju, kjer smo imeli daljši počitek in nato spust v dolino do avtobusa pri Ocvirku. Pohvale učencem,bili so pridni in lepo hodili.

To pot sva vodila Darinka in Janko Avguštin. Po opravljenih turah smo bili vodniki povabljeni v šolsko kuhinjo na malico-hvala.

Lep pozdrav

Darinka Avguštin


Vežica

IMG 0898

V soboto smo plezali v Vežici in sicer smer Geršak-Grčar(V+/400 m). Zahodna stena Vežice je ena najbolj vrtoglavih sten Kamniško-Savinjskih Alp. Smer po Miheliču spada med elitno kategorijo plezalskih ciljev klasičnega tipa. In dam mu prav. Skala za plezanje je odlična. Plezanje je izredno odprto, ves čas plezanja vidiš prepoteno majico, ki si jo pustil na vstopu v smer. Prehodi v steni logični, tako, tako lepi, da lahko samo vriskaš od lepote  GG-ja.  Pogledi pa ves čas uhajajo v prelep greben Zeleniških špic in jugovzhodne stene Planjave.  Dostop do smeri je iz Kamniške Bistrice po dolini Bele. Lovska pot se odcepi od markirane poti na Presedljaj po dobri uri hoda. Po desni strani obhodiš slap Orgljice in nad njim se vzpneš v visoko strmino. Dostop traja od 2 do 3 ure po strmini za prave mladce. Plezal sem s soplezalcem Primožem.

Edvin Nepužlan, načelnik ŠPO ARANEA

Fotogalerija

Planinsko društvo Lisca Sevnica