Fotoreportaže

Vandranje po Italiji

VS169908

Od 4. maja zvečer do 16. maja opoldne se nas je devetnajst vandrovcev Planinskega društva Lisca Sevnica potepalo po Italiji. Vse skupaj je vodil neumorni planinski vodnik Vinko Šeško, varno vozil pa Emanuel Šinkovec od AP Weber, ki nam nudi posebno prirejen avtobus z dvajsetimi sedeži in dvajsetimi ležišči – pravi hotel na kolesih.

Za začetek nas je zamikala Toskana s srednjeveškim mestom Siena in prelepimi grički v okolici kraja San Giovanni d'Asso, vasi Chiusure, naselja San Quirico d'Orcia, očaralo pa nas je tudi renesančno mesto Pienza.

Vulkan Vezuv nas je sprejel v soncu z nekaj meglicami pare v kraterju in krasnim razgledom na Neapelj, domači vodič pa nam je razkril marsikatero skrivnost Pompejev, ki jih še vedno odkopavajo izpod vulkanskega pepela. Sam Neapelj smo si ogledali na hitro, vendar smo takoj zaznali razliko med bogatimi predeli in zanemarjenim območjem s številnimi brezdomci okrog pristanišča.

Nedaleč od Neaplja smo se v Salernu vkrcali na ladjo in z nje občudovali slikovito Amalfijsko obalo, nekaj časa pa tudi uživali v kraju Amalfi. 

Planinsko društvo Lisca Sevnica