Fotoreportaže

Civilna zaščita

IMG_1642

V Sevnici je bilo regijsko tekmovanje ekip civilne zaščite, kjer smo poleg drugih sodelovali tudi planinci...

Fotografije: Ljubo Motore

Več fotografij je tukaj...

Srečanje na Lovrencu

IMG_1536

Pripeto pa ti pošiljam nekaj fotk z današnjega sproščenega srečanja na Lovrencu. Vsi, ki smo letos delali na obnovi ograje okoli encijana in ga potem tudi ves čas čuvali, smo se danes dobili na zaključku lepe encijanove sezone. Pridružili so se nam tudi Župan Srečko Ocvirk, direktor Kozjanskega parka Hrvoje Teodor Oršanič in nekateri lastniki travnikov, na katerem se nam encijan kaže v vsej lepoti.

Malo smo pokramljali o vloženem delu in materialu, se pogovorili o slabostih in potrebnih rešitvah ter seveda sklenili, da bo prihodnje leto tudi tako delovno in da bomo nadaljevali z obnovo ograje.

Za dobro malico pa je poskerbel Aleš šeško s svojo zvesto ekipo. Hvala jim!

Fotografje: Ljubo Motore

Več fotografij lahko vidite tukaj... 

Jordanija

VS014056

Člani PD Lisca in MDO zasavja smo od 26. aprila do 2. maja obiskali Jordanijo. Za program in vodstvo je poskrbel Dušan. V skupini nas je bilo 26. Ogledali smo si Aqabo, koralni greben v Rdečem morju, Puščavo Wadi Rum, kjer smo dve noči preživeli v šotorih, pešačili in potovali z terenci. Naslednji cilj je bila svetovno znana Petra, dolina Dana, Kerak, prelomnica Mujib in Madabo. Obiskali smo M. nebo, mrtvo morje, Jerash in Aman.

Fotografije: Vinko Šeško

Več fotografij si oglejte tukaj...

Po poti E6

IMG_0929

Včeraj smo imeli Evropohod 2011 po poti E6 od Andrejevega doma na Slemenu (nad Šoštanjem) pa do Mozirja. Pot, dolgo 23 km in 6 ur hoda, je prehodilo kakšnih 70 planincev iz Slovenije, večinoma pa iz našega PD Lisca. Vodili so nas gozdarji iz Zavoda za gozdove. Med potjo smo se ustavili tudi na domačiji v Belih vodah, kjer je padel partizanski pesnik Karel Destovnik - Kajuh. Čudovita gozdna pot v še bolj čudovitem vremenu.

Fotografije: Ljubo Motore

Več fotografij je tukaj...

Golica

IMG_0776

Na željo mnogih, ki letos ne bodo mogli uživati v prezgodaj razcvetelih narcisah / ključavnicah izpod Golic e, dajem na planinsko stran reportažo s pohoda četrtkovcev na Golico. Na pot smo šli od koče na Javorniškem rovtu, pa preko male Golice, Golice in koče pod Golico nazaj na Javorniški rovt. Vmes pa užili vse lepote in belino narcis, ki so letos kot vsa druga narava, nekoliko pohitele v cvetenju. Uživajte!

Fotografije: LJubo Motore

Več fotografij je tukaj...

1. maj 2011

IMG_0544

Kot vsako leto, je bilo tudi letos na Lisci prijetno, prvomajsko, praznično... Poglejte si delček vsega kar se je dogajalo in kar sta posnela Rok Petančič in Ljubo Motore.

Fotografije so tukaj...

Planinsko društvo Lisca Sevnica