Fotoreportaže

Skupaj na Lisco

VS167490

Skupaj na Lisco - gasilci, policija, zdravstveni dom, civilna zaščita ter planinci smo v želji, da bolje spoznamo poti in se seznanimo s prvo pomočjo pri oživljanju prehodili večino poti na Lisco.

Vinko


Vis

DSCN1990

V soboto 9. aprila je Planinsko društvo Hum na Visu praznovalo 10-obletnico delovanja in tudi srečanje planincev Dalmacije. Na ta dogodek smo bili povabljeni tudi mi PD Lisca, ki z njimi že vsa ta leta prijateljujemo. Ta dogodek so imeli lepo organiziran: ko smo stopali iz trajekta nam je igrala godba, prijetna dobrodošlica na info točki, potem pohod do njihovega planinskega doma Sv. Andrija in naprej do Podšpilja,kjer se je odvijala glavna prireditev. Naslednji dan smo obiskali Titovo špiljo in osvojili  najvišji vrh Hum, si ogledali še nekaj zanimivosti otoka, nato pa na trajekt in domov. Z njimi smo preživeli dva čudovita dneva.

Darinka Avguštin


Čistilna akcija

DSCN1965

V petek 1. aprila so se učenci OŠ Boštanj udeležili čistilne akcije Občine Sevnica. Šola je zaprosila tudi naše društvo za pomoč. Šesti in sedmi razred sva peljala iz Grahovce na Topolovec, naprej čez Vrh in po naši Sevniški planinski poti nazaj do šole. Učenci so vestno opravili svoje delo, bilo je kar precej smeti, zato jim tudi pohvala.

Darinka Avguštin


OŠ Tržišče na Lisci

DSCN1952

V torek 28. marca so imeli učenci od tretjega do petega razreda Osnovne šole Tržišče športni dan. Izkoristili so ga za pohod na Lisco. Šola je zaprosila na naše društvo za  planinskega vodnika in imeli smo prijeten pohod in lep dan v družbi 36 učencev.

Darinka Avguštin


Lovrenc, delovna akcija 31.3.2016

VS166090

Bliža se čas, ko bo na Lovrencu zacvetel  encijan – clusijev svišč. Planinci PD Lisca   Sevnica se trudimo ohraniti rastišče tako, da obnavljamo zunanjo leseno ograjo, v času cvetenja pa fizično varujemo rastišče encijana, da ga obiskovalci ne poškodujejo. 

Danes, 31. marca 2016, se nas je zbralo 17  planincev PD Lisca Sevnica, pridružil pa se nam je tudi predstavnik Kozjanskega parka  Klenovšek Dušan, sicer tudi član našega društva, ki je ves čas tudi aktivno sodeloval. 

Odstranili smo del dotrajane ograje od kapelice pa do cerkve in  jo nadomestili z novo. Na preostalem delu ograje pa smo poravnali stebre in zamenjali polomljene lesene drogove. Pri delu nam je pomagal s strojno opremo tudi Mirko Hribar, pa tudi sam je sodeloval pri obnovi. Stebre in lesene drogove je razvažal z avto prikolico Lojze Rupar, dotrajan del ograje pa je odpeljal s traktorjem  lastnik zemljišča Centrih Jože.  

Malico nam je donirala Turistična kmetija Močivnik, na delovišče pa nam jo je pripeljal Šeško Tone. 

Delo je potekalo v sproščenem vzdušju s polnim elanom in v dobrem razpoloženju.

Planinsko društvo Lisca Sevnica