Fotoreportaže

Boč

2013-03-23 15.01.39

OSNOVNOŠOLSKI PLANINSKI IZLET NA BOČ (978m)

Sobota, 23. 03. 2013

Pomlad je končno potrkala na vrata in pregnala zimo, snega je bilo namreč zares dovolj, čeprav so ga vremenoslovci še vedno napovedovali. Na prvi spomladanski izlet se je prijavilo kar 25 otrok, največ iz OŠ Sava Kladnika Sevnica, pridružili pa so se jim tudi učenci podružnične OŠ Studenec. 

Mentorja planinskega krožka Janko Sotošek in Tanja Žnidaršič sta bila odziva še posebej vesela, ravno tako tudi članica MO PD Lisca Sevnica Nastja Prijatelj, ki je poskrbela za nakup vozovnic in članarino za tekoče leto. Glede na številčnost nam je seveda pripadal skupinski popust pri nabavi vozovnic.

Za spremembo je bil naše prevozno sredstvo vlak (in to Euro City), ki nas je iz sevniške železniške postaje ob 8.39 peljal do Poljčan. Tako otroci kot odrasli smo bili navdušeni nad tem, da smo imeli praktično ves vagon zase, saj smo se lahko udobno namestili.

Pot nas je najprej vodila do Zgornjih Poljčan, kjer so nas že začeli božati prvi sončni žarki. Starejši udeleženci so pridno pazili na mlajše, naš najmlajši udeleženec je imel komaj 4 leta. Bolj ko smo se vzpenjali, topleje nam je bilo. Tu in tam se je komu oglasil lačni želodček, a smo se strinjali, da bomo pomalicali, ko prispemo do koče. Vrh Boča smo imeli ves čas na vidiku, oddajnika in razglednega stolpa pač ni bilo moč prezreti.

Golte

IMG 2676


Bili smo na čudovitem (in čudovito napronem) pohodu iz Zgornje Rečice na Golte in se potem spustili v Šmihel nad Mozirjem. In to vse v preko pol metra celca - na frišno. In v čudovitem in toplem soncu ter brezvetrju. Le hrupna muzika pri hotelu nas je pregnala v prijeten objem in gostoljubje Mozirske koče.

Fotografije: Ljubo

Občni zbor 2013

VS066872


12. marca smo imeli občni zbor v kulturni dvorani v Sevnici. Oglejte si fotoreportažo.

foto Vinko

Planinsko društvo Lisca Sevnica