Fotoreportaže

Ajdovski gradec

P1000422

V soboto, 26. januarja 2013, sva skupino planincev iz Vojnika popeljala iz Sevnice, mimo sv. Roka, Lamperč, Žabjeka na Ajdovski gradec in naprej do Podvrha na turistično kmetijo Grobelnik. Skupaj smo imeli lep in nepozaben dan.

Darinka in Janko Avguštin

Več fotografij si lahko ogledate tukaj...


Nedeljski pohod - Metni vrh

IMG 1552

Takole smo se danes imeli v pravi zimi od Drožanja preko metnega vrha, Dobja, Prešne loke in Žabjeka na nedeljskem pohodu!

Fotografije, ki jih je posnel Ljubo, si lahko pogledate tukaj...


Planinski večer v Sevnici

Kot pretekla leta je tudi tokrat predzadnji torek v januarju 2013 v Kulturni dvorani Sevnica potekal tradicionalni Planinski večer v organizaciji Planinskega društva Lisca Sevnica, ki šteje okoli 500 članov, delujočih v 16 različnih odsekih, sekcijah in skupinah, od predšolskih otrok do upokojencev častitljivih starosti.

Planinski večer je bil posvečen pregledu aktivnosti društva v letu 2012. Pestro predstavitev celoletnega dogajanja z okoli 700 fotografijami je pripravil Vinko Šeško, podpredsednik PD Lisca Sevnica, fotograf ter z dušo in srcem strasten ljubitelj narave in gora. V uvodnem delu nam je zapela Planinska pevska skupina Encijan, ki tudi deluje v okviru našega društva in vstopa v 12. leto aktivnega delovanja. Prisotne je pozdravil tudi Rok Petančič, predsednik PD Lisca Sevnica. V predstavitev dejavnosti so se aktivno vključevali številni člani društva, vodje sekcij in skupin. Spoznali smo mnoge lepe in zanimive kotičke naše dežele in tudi tujine. Po predstavitvi smo si ogledali še razstavo zanimivih fotoutrinkov s pohodov, izletov, ki jo je v preddverju dvorane pripravil tudi Vinko Šeško. 

Od Socerba do Ankarana

IMG 1299

Socerb, sobotni izlet, PD Lisca Sevnica

Več fotografij si lahko ogledate tukaj...

Na Bohorju

Bohor1-www


Tradicionalno srečanje posavskih planincev na Bohorju

Tudi planinci PD Lisca Sevnica smo se v nedeljo, 6. januarja 2013, udeležili tradicionalnega srečanja posavskih planincev na Bohorju.

Za pohod smo se zbrali v Sevnici, se dogovorili za smer pohoda, ki je največkrat Zabukovje - Pokojnik. Tam smo pustili avtomobile ter nadaljevali pot čez Zaloške travnike na Javornik (1023 m), čez Koprivnik do koče na Bohorju, kjer smo se družili s planinci iz številnih drugih društev. Nazaj grede smo izpustili Koprivnik in Javornik ter se povzpeli pa se na Skalico (951 m). Hodili smo približno 4 ure in pol. Tokrat je bila pot kopna. Pot je razgibana in zanimiva, še posebej spomladi, ko zacvetijo bohorska jarica, zvončki - kronice in teloh.

Ta ponovoletni pohod na Bohor je za sevniške planince pomemben, zlasti zaradi njenega nastanka. Namreč v času, ko sta bila na Lisci skrbnika Tončkovega doma Strgarjeva, Pavle in Marjanka, sta bila ob novem letu zelo zaposlena. Pavle je dal idejo, da bi organizirali sevniški planinci prvo nedeljo v letu pohod na Bohor, katerega bi se udeležil tudi on. Ideja je bila sprejeta in tako je ostalo vse do danes.

Začetek leta 2013

VS063237

Sevniški planinci smo leto 2013 začeli kar aktivno. Na Lisci in na Njivcah je bilo veselo.

Klikni tukaj za ogled fotografij...
foto: Vinko


Planinsko društvo Lisca Sevnica