Fotoreportaže

Planinski večer

Planinski večer

24. januarja smo se sevniški planinci zbrali na planinskem večeru.

Zapel nam je naš Encijan, pozdravil nas je predsednik Rok, nato pa smo si ogledali projekcijo o našem delu v letu 2011.

Sponzorji so pripomogli, da smo v spodnjih prostorih nadaljevali s prijetnim klepetom.

fotografije: Vinko

Planinski večer
Encijan
Rok

Teranova smer in Sinji slap

13

Ker letošnja zima ni radodarna s snegom in ledom, sva se z članom AO Vertikala Marjanom Kozoletom odpravila na Jezersko, ker naj bi bile razmere podobne zimskim. Ker sva bila ta dan prva oziroma sva prehitela eno Štajersko navezo, sva bila prisiljena gaziti do vstopa v smer.Najprej sva splezala Teranovo smer III/3 80˚/60˚ M(350 m) v Dolgem hrbtu. Razmere so bile vec kot fenomenalne, kar si zataknil ali zabil v sneg ali led je drzalo kot pribito. Prava zimska krasotica je Teranova smer s katero sva opravila v dobrih dveh urah. Sestopila sva mimo Kranjske koče na Ledinah. Čez Žrelo nazaj pod vstop v smer. Potem sva jo mahnila do Sinjega slapu II/3 85˚/50˚ (150 m). Led v slapu je zelo plezljiv, le pri izstopu je ze tekel pravi mali potoček:). Iz slapu iztopiš tik pod Česko kočo. S slapom sva opravila v dobri uri. Obe od omejenih smeri sva splezala nenavezana v hitrem modernem slogu. Potem pa sva jo mahnila urno mimo koče po normalki do spodnje postaje žičnice, kjer sva pustila parkiran avto. 

Po brežiški planinski poti

VS029578

Januarski sobotni izlet po brežiški planinski poti je bil zopet prijeten in dobro organiziran tudi po zaslugi brežiških vodnikov.


foto Vinko

Postavitev novih tabel

P1030623

Markacijski odsek PD Lisca Sevnica je v dneh 3. in 4. januarja 2012 postavil 27 novih smernih tabel ob planinskih poteh v občini Sevnica. Poleg zamenjave ali namestitve novih tabel je bilo potrebno postaviti tudi lesene drogove na čisto novih lokacijah: Krakovo nad Trefaltom, v Zabukovju nad pokopališčem, pod rezervoarjem nad Selami, na tromeji na Mrzli
Planini, pri rezervoarju nad Cirjem, na Prvomajski ulici pa so markacisti pritrdili tablo na skalo. 
Pomembno delo so opravili registrirani PZS markacisti Janez Zajec,Valentin Božič in Izidor Štimec. Pri izvedbi del je pomagal tudi Dani Vidic, ki je s terenskim vozilom odpeljal markaciste in material odpeljal preko Zaloških travnikov do tromeje Skalica - Bohor.

Več fotografij lahku vidite tukaj...

Novoletni pohod

VS029333

Lep novoletni pozdrav !

Darinka in Janko sta zopet pripravila lep novoletni pohod na Lisco in Njivce

foto: Vinko

Fotogalerijo lahko vidite tukaj

Planinsko društvo Lisca Sevnica