Tončkov dom na Lisci

Planinski dom stoji na razgledni ploščadi na južni strani tik pod vrhom Lisce. Na tem mestu je Posavska podružnica SPD postavila in 19. junija 1932 odprla dom, ki je bil v letu pred koncem druge svetovne vojne požgan.

Planinsko društvo Lisca Sevnica je po vojni zgradilo nov dom in ga leta 1952 odprlo ter poimenovala po Tončku Čebularju, predsedniku društva, ki je vodil izgradnjo doma.

Leta 1970 ga je posodobila Konfekcija Lisca in ga imela več let v zakupu. Poleg doma so postavili še depandanse, smučarske vlečnice in rokometno igrišče.

V treh gostinskih prostorih je 90 sedežev, točilnica, pri mizah pred domom pa je 50 sedežev. Gostišče nudi prenočišča, penzione, dnevne enolončnice in jedi po naročilu. Ponujajo tudi gostinske usluge zaključenim družbam z možnostjo izbire jedilnika. Tončkov dom ponuja tudi možnost večdnevnega oddiha, kar je lahko še posebej zanimivo za izvajanje obšolskih dejavnosti ter aktivnosti raznih športnih klubov in drugih društev. Prenočite lahko v eno-, dve-, tri- ali štiri-posteljnih sobah. V 16 sobah je na voljo 36 ležišč. Poleg gostišča je tudi balinišče, otroško igrišče, možnost sprehodov in nabiranja gozdnih sadežev in zdravilnih rastlin.

Vsi pohodniki z potrjeno planinsko izkaznico so deležni popusta pri storitvah.

Od novembra 2014 je Tončkov dom na Lisci v lasti Občine Sevnica.

Danes je dom, ki je odprt celo leto, oddan v najem Gostinstvu Krašovec, d.o.o., tel.: 03 57 35 016, mobi: 040 233 753, e-pošta: krasovec.franc@gmail.com,

Več informacij o Tončkovem domu na Lisci dobite na spletni strani: http://www.lisca-dom.com/

Planinsko društvo Lisca Sevnica